Mindfulnesstraining MBSR

Tijdens deze 8-weekse training worden ervaringsgerichte oefeningen afgewisseld met theoretische uitleg en reflectieopdrachten op je eigen situatie.

Hoe kun je door het trainen van je aandacht effectiever omgaan met stress op het werk?

Doelgroep

Heb je klachten als gevolg van stress zoals; vermoeidheid, gejaagdheid, concentratieproblemen, onrustige slaap, prikkelbaarheid, piekeren of pijnklachten? Een mindfulnesstraining jou helpen om deze klachten te verminderen.

Resultaat

Tijdens een mindfulnesstraining train je je aandacht en leer je om opmerkzaam te zijn van de huidige ervaring. Hierdoor kun je stress en andere automatische reacties sneller opmerken en hier bewust op reageren. Je zet als het ware de automatische piloot uit en kunt bewust en effectiever reageren op stressvolle situaties.

Programma

De mindfulnesstraining is een ervaringsgerichte training waar je leert door te doen. De training bestaat uit acht wekelijkse sessies van 2 uur en een stiltedag. Elke sessie heeft zijn eigen thema zoals; omgaan met obstakels, grenzen leren kennen en uitdagingen bewust beantwoorden.

Het ontstaan van MBSR

MBSR is een afkorting voor Mindfulness Based Stress Reduction en is het stressreductieprogramma wat Jon Kabat-Zinn in 1979 heeft ontwikkeld. Hiervoor zijn oosterse technieken als mediatie en yoga samengebracht met westerse psychologische modellen.

Startdatum dinsdagavond 12 mei 2020
Sessiedata en tijden: 12, 19, 26 mei, 2, 9, 16, 23, 30 juni  van 19:30 uur tot 21:30 uur.
Stiltedag: zondag 28 juni van 10 uur tot 15:00 uur.

Investering

Groepsgrote: maximaal 10 deelnemers
Kosten: € 325,00

Veel verzekeraars vergoeden (een deel) van mijn mindfulnesstraining. Per verzekeraar gelden hiervoor andere voorwaarden en vergoedingen. Voor meer informatie hierover kun je het beste contact opnemen met je verzekeraar.

Daarom Martijn Kist
  • Ervaringsgericht
  • Interactief
  • Professioneel
  • Zakelijke achtergrond
Neem contact op

Wil je meer weten of kennismaken?