Over Martijn

Mijn naam is Martijn Kist en ik heb mij als coach gespecialiseerd in het begeleiden van medewerkers, leidinggevenden en zelfstandigen bij stress en burn-out. Ik gebruik mijn rustige uitstraling en pragmatische aanpak om jou te leren om efficiënter met stress om te gaan en zo de kwaliteit van werk én leven te vergroten.

Mijn verhaal

Na mijn opleiding tot sportleider aan het CIOS in Heerenveen heb ik ervaring opgedaan als buitensportinstructeur, judoleraar, fitnessinstructeur en loop- en conditietrainer.

Als sporttherapeut (V.O.S. opleidingen) heb ik individuele sporters begeleid en gewerkt als sportverzorger en masseur bij een voetbalclub en verschillende evenementen zoals: hardloopwedstrijden, turnwedstrijden en survivalruns.

Als groepsleider heb ik bij een tbs-kliniek gewerkt op afdelingen met cliënten met verslavings- en agressieproblematieken. Hier heb ik naast de groepsbegeleiding ook veel (individuele) sportbegeleiding kunnen geven.

Later ben ik een hele andere tak van sport ingerold. Ik ben bij een grootbank gaan werken. Hier heb ik ervaring op kunnen doen als zakelijk adviseur en heb ik veel projecten en verandertrajecten begeleid.

Als leidinggevende bij deze grootbank ben zelf in een burn-out terecht gekomen. Mindfulness en Runningtherapie hebben mij geholpen om te herstellen en ik heb zelf hiervan de kracht mogen ervaren. Door uit mijn hoofd te gaan en weer te leren luisteren naar mijn lijf ben ik er weer helemaal bovenop gekomen.

Na mijn herstel werd ik door een reorganisatie boventallig en heb ik ervoor gekozen om mijn eigen bedrijf te gaan beginnen en me hiervoor om te scholen.

Ik heb me omgeschoold tot stresscoach, mindfulnesstrainer en runningtherapeut. In combinatie met mijn ervaring als sportleider, sporttherapeut en projectmanager denk ik een verschil te kunnen maken voor mensen die praktijk- en ervaringsgericht aan de slag willen met hun stressgerelateerde klachten.

Ik word zelf erg blij van trailrunnen en mountainbiken, oftewel bewegen in de natuur. Mijn droom is dat burn-outs niet meer voorkomen en ik zet me hier graag voor in. Heb je een idee of een vraag, ik ga graag met je in gesprek.

Martijn Kist

Wil je meer weten of kennismaken?